Over ons

HFK KESTENS is meer dan 40 jaar verankerd in de regio als een installatiebedrijf voor CV, Haarden en Kachels.

Om dit in de toekomst te bestendigen plannen wij een vernieuwing van de toonzaal. Wij willen jullie, onze klanten, mee laten genieten van tal van PROMO'S. U vindt deze terug op onze nieuwe PROMOHAARDEN Website. PROFITEER NU van "CRAZY" voorwaarden bij de opruiming van onze actuele toonzaal.

U kan beroep doen op onze KNOW-HOW, Tips & Tricks om jouw haard zelf te installeren of U kan een offerte aanvragen voor de plaatsing  

Een offerte aanvraag is steeds GRATIS en vrijblijvend (uitgezonderd bestek op te maken voor verzekering)

Wij plannen uiteraard een plaats bezoek in voor opmaak van offerte, dit kan evengoed voor zelfplaatsing.

Naast de begeleiding naar de juiste keuze haard zoals het correcte vermogen en type verbranding is de implementering  van de haard in de woning van het allergrootste belang.

Voor gastoepassingen kan je vele moeilijkheden voorkomen door te kiezen voor een gesloten toestel. Dan ontrek je geen zuurstof uit de ruimte waardoor de eis aan onderverluchting wegvalt en heb je ook zekerheid dat de verbrandingsgassen geëvacueerd worden. Dus geen risico dat een TTB  beveiliging geactiveerd wordt zoals bij atmosferische toestellen met een open verbranding.

Veiligheid en bedrijfszekerheid boven alles. 

Voor toepassingen op hout zij er 3 belanrijke parameters :

  • Wederom de rookgasafvoer, deze moet aangepast worden aan de haard. Een te grote sectie geeft problemen op vlak van onderdruk, condensatie en bovendien teveel energieverlies via het schoorsteenkanaaal.
  • De verbrandingsluchttoevoer; vele toestellen hebben reeds een directe aansluiting (VLT), waardoor je niet moet compenseren voor de dampkap of ventilatie
  • De vochtigheid van het hout; probeer niet boven de 18 % vochtigheid te gaan, en gebruik steeds loofhout.
  • De  schoorsteen of rookgaskanaal moet minimaal elk jaar geveegd worden; ook hiervoor kan je op ons beroep doen.

Voor toepassingen op pellets mag je algemeen niet groter gaan dan een sectie van 15 x 15 cm voor een bestaand rookgaskanaal en wetende dat een bakstenen schoorsteen zeker af te raden is omdat die meestal afwijkt van vorm (bijvoorbeeld ondiep maar breed), zij hebben quasi altijd een directe VLT aansluiting.

Vooral deze toepassingen willen wij jullie optimaal begeleiden en werken met de beste materialen, zo werken wij uitsluitend met JEREMIAS rookgasafvoermaterialen. Duitse kwaliteit met garantie.